Odgoj, inspiracija, usavršavanjeKombinacijom britanskog obrazovnog pristupa s lokalnim vrijednostima nastojimo primijeniti odgoj, inspiraciju i usavršavanje za naše učenike da bi postali građani svijeta s osjećajem društvene odgovornosti i kreativnosti, opremljeni potrebnim „alatima za otključavanje „ njihovog punog potencijala.

ODGOJPored izvrsnih akademskih dostignuća, naši učenici uživaju u sigurnom i zdravom okruženju za kompletan razvoj djeteta gdje im je pružen najbolji odgoj i podrška. Podstičemo transparentnost, povjerenje i međusobno poštovanje učenika, nastavnika i roditelja kako bismo stvorili najbolje okruženje za produktivno učenje. Učenici se poučavaju da budu izdržljivi i da prihvataju nove izazove kako u učionicama tako i izvan njih. Čvrsto vjerujemo da učenici mogu dostići svoj puni potencijal samo ako se osjećaju sretni, sigurni i zaštićeni. Dakle, Richmond Park Schools djeluju kao proširena porodica, pružajući odgoj i podršku svim našim učenicima.

INSPIRACIJAKroz nastavne i vannastavne aktivnosti, učenike podstičemo da nadmaše svoja očekivanja i omogućimo im širok spektar prilika za napredovanje. Nije tajna da radoznalost čini učenje efikasnijim i prijatnijim. Radoznali učenici ne postavljaju samo pitanja, već i aktivno traže odgovore. Stoga, Richmond Park Schools učenicima aktivno razvijaju znatiželju kroz naš program za takmičare.

USAVRŠAVANJEUčenicima obezbjeđujemo vještine potrebne za prilagođavanje u svijetu koji se brzo mijenja. Razvijamo samostalne i izdržljive individue, pune samopouzdanja, koje poštuju druge i imaju istinski osjećaj za odgovornost prema zajednici. Uz mnoštvo vannastavnih aktivnosti, takmičenja i drugih dešavanja, učenicima se pruža izvanredna platforma za razvoj ličnosti. Engleski jezik je snažno univerzalno sredstvo, kako u realnom tako i u virtualnom smislu, koje prevazilazi moguće barijere u komunikaciji i otvara nove mogućnosti. Pružamo najkvalitetnije i međunarodno priznato obrazovanje koje obuhvata nacionalni nastavni plan i program izučavan na engleskom jeziku. Koračanjem u budućnost uz tehnološki napredak, trudimo se da naše škole budu lideri inovacija u Bosni i Hercegovini. Usavršavamo naše učenike i nastavno osoblje uz pristup najnovijoj tehnologiji. Od interaktivnih tabli do platformi za online učenje, jer tehnologija je neophodan dio nastavnog plana i programa kao i života izvan učionice.