Projekti

parallax background

BOSEPO OLIMPIJADA PROJEKATA

BOSEPO je naučno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, kreirano od strane Richmond Park Schools s ciljem isticanja važnosti nauke i tehnologije među mladim generacijama. BOSEPO je platforma gdje studenti imaju priliku prezentovati svoje projekte u različitim naučnim oblastim, a mnogi od njih dobiju priliku da se takmiče i predstave svoje radove na međunarodnim olimpijadama projekata.

Takmičenje se sastoji od 5 kategorija:
Energija, okoliš, inžinjering-IT, kratki film i junior.

 
 
parallax background

OSTVARI PRILIKE ZA DALJE


DESTINATION IMAGINATION

Destination Imagination je vodeća obrazovna neprofitna organizacija posvećena radu sa učenicima svih uzrasta kroz podučavanje vještina neophodnih za uspjeh u školi, te kasnije u njihovim karijerama i drugim aspektima života. Od osnivanja 1982. godine, naši programi su dosegli do preko 2 miliona djece. Preko 38.000 volontera pomažu u organizovanju DI programa širom svijeta. Richmond Park Schools je organizator DI BiH u Sarajevu.

Takmičenje Destination Imagination (u slobodnom prijevodu "odredište mašte") je manifestacija koja učenicima nudi visoko kvalitetne projektne izazove bazirane na STEM obrazovanju (engl. "Science, Technology, Engineering and Mathematics", obrazovni sistem koji je fokusiran na integraciju i praktičnu primjenu znanja i vještina iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), te na učenju baziranom na projektima. Osnovni cilj takmičarskih izazova DI je premostiti jaz između onoga što djeca uče u školi i vještina koje su im neophodne da uspiju u svijetu čija je ekonomska klima prevrtljiva i konstantno se mijenja.